top of page

הפתעה : אפשר להתחיל כבר מההתחלה

עודכן: 29 במרץ 2021

למדנו מיועצי.ות שינה שאפשר להתחיל ייעוץ שינה מגיל 5-6 חודשים, ויש שמרחיקים לכת וקובעים את גיל שנה כגיל שלפניו לא כדאי, ואיפלו אסור "להתחיל". ההנחיות האלו לא קשורות קשר ישיר למציאות (נכון, יש "סיכון" לאתגר משמעותי סביב גיל 4 חודשים, וגם בכל תקופת התפתחות ו/או מחלה).

Straw hats

מטבען של הנחיות כאלו, הן צוברות בהדרגה תאוצה ותמיכה בקרב חוגים הולכים וגדלים, כי זה "נשמע הגיוני". אלא שבין מה שנשמע הגיוני לבין המציאות יש לא פעם פערים מאוד גדולים.

אני כותב על זה הרבה, ואכתוב את זה גם כאן, כי כולנו מגיעים להורות חסרי ניסיון, ורבים מתנהלים בדרך שמובילה אותם לייעוץ שינה, כשבינתיים הם וגם התינוק שלהם סובלים. המטרה שלי היא שלא תגיעו לשם, אבל כל אחד ואחת יעשו את ההחלטה עבור עצמם.


מה כדאי שתדעו:

מרגע שתינוק נולד, הוא נולד. מרגע זה הוא תינוק, גם כשבחודשים הראשונים אכן חלים הרבה מאוד שינויים התפתחותיים. אולי כדאי שנפסיק לומר שהוא עובר?

מרגע שתינוק נולד, הוא זקוק גם לחום אנושי. עוצמת הצורך בקרבה משתנה במצבים שונים לאורך היום, אבל מדובר בצורך אנושי קבוע שרק אופן הביטוי שלו מתעצב ומשתנה עם הגיל.

מרגע שתינוק נולד, הוא מתחיל ללמוד על עולמו. הוא מתחיל להכיר את גופו, את הוריו וסביבתו, ואת אי הנוחות שקיימת ברעב ובעייפות. סיפוק של רעב ועייפות לא מחייבים קרבה, למרות שהנקה עשויה לאפשר מענה נעים ובמקביל.

מרגע שתינוק נולד, הוא בהדרגה רוכש מגוון מיומנויות וגם הרגלים. גם כאלו שקשורים להירדמות ושינה. כבני אדם, הרגלים קבועים מייצרים תחושת בטחון, ובהדרגה מתעצבים כתחושת צורך.

מרגע שתינוק נולד, אנחנו לרוב יכולים לבחור את האופן שבו ירדם. כשהתינוק שלנו יתרגל להירדם בסיוע אקטיבי, סביר שזה יקשה עליו ועלינו בהמשך אם אנחנו מעדיפים שבשלב השינה עצמו הוא יהיה במיטה.

מרגע שתינוק נולד, לטובת השינה שלו ושלכם, ניתן לתרגל הירדמות במינימום סיוע, תוך שמירה על סביבת שינה נכונה, ועל קשב ומענה מותאם לצרכים שלו, כולל הצורך במגע וקרבה. בהרבה מקרים הרבה יותר קל להתחיל בהתחלה.


אז איך מתחילים?

לפני הכל כדאי ללמוד על סביבת השינה שמותאמת לתינוקות, מבחינה בטיחותית ומבחינת התנאים הנכונים להירדם בהם.

בהמשך השאלה הראשונה שמתחילים ממנה היא עד כמה התינוק שלנו נינוח ורגוע כשהוא שוכב על הגב בערות בעריסה/מיטה שלו?

במידה והתינוק שלנו רגוע ונינוח בשכיבה על הגב, ישנו סיכוי לא מבוטל לכך שכאשר יתעייף הוא ישקע לשינה בעצמו, ללא צורך בסיוע חיצוני. זה המצב האידיאלי, כשאנחנו למעשה לא נדרשים לסיוע נוסף.

תינוק נינוח ורגוע שלא מבקש סיוע, לא זקוק לו. "סיוע" הוא הרבה פעמים הפרעה לתהליך הירדמות טבעי ונינוח.


Comments


תינוק על הגב.JPG

על הסדנה שלנו שמעת?

הסדנה נשענת על ידע מחקרי ומקצועי, וכוללת התייחסות לסוגיית השינה בראייה הוליסטית.

סדרת המיילים שתסייע לכם להתחיל לישון

איזה כיף שנרשמת!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest

לכל שאלה, אנחנו כאן בשבילך

נהיה בקשר בקרוב!

הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק "שינה יוצאת מן הכלל"

bottom of page