top of page

איך מארגנים סדר יום?

עודכן: 18 במרץ 2021

ראיתי הרבה שאלות על נושא סדר היום לאחרונה, אז...

ספויילר: סדר יום בבית זה פחות או יותר פיקציה, אבל המשיכו לקרוא


אנחנו מאוד רוצים לשמור סדר יום, ויש ברשת המון עצות איך לעשות את זה. בעיני הרעיון של סדר יום הוא המצאה של העולם ה"חדש", שבו אנחנו מנסים לעשות סדר בכל מה שקשור אלינו, וכל חריגה מהסדר מסומנת כהפרעה, ולכן גם מערערת ומפחידה. עוד המצאה של העולם החדש היא שזוג הורים אמור לגדל תינוק לפי "אינטואיציה", עם אפס ניסיון, עם מעט מאוד תמיכה מהסביבה, עם הצורך לכלכל את עצמם בעצמם גם בתקופות הכי קשות, ועם לא מעט ביקורת עצמית ואף מהסביבה שאמורה להיות תומכת.

אז אם לא סדר יום, בואו לפחות נעשה סדר במחשבות: אנחנו רוצים להשכיב את הילדים שלנו לישון כשהם עייפים, ולא לפי השעון. זה הכלל ה-1 שלי לשינה מיטיבה. זה מאתגר, כי זמני העייפות הם לא צפויים. זה מאתגר, כי לפעמים קשה לזהות את העייפות, ואצל כל תינוק.ת היא נראית אחרת, ולעיתים גם נסתרת. וזה מאתגר כי כמעט בלתי אפשרי לתכנן את הלו"ז למחר (שלא לדבר על כמה ימים מראש) כשלא יודעים מתי התינוק שלנו ישן.


תינוקות וילדים מאזנים את שעות השינה שלהם לאורך ימים ושבועות. במסגרות החינוכיות סדר היום המוכתב מאפשר לכאורה כניסה ללו"ז די קבוע, וזה גורם לנו לחשוב שאם בגן או עם סבתא אפשר, למה לא בבית? (אולי אתם עושים משהו לא בסדר?!) מצד שני, אם הילדים שלכם במסגרת, אתם ודאי שמים לב שבבית לו"ז העייפות והשינה שלהם לא בהכרח דומה לזה של הגן. לכן בבית סביר להניח שהרבה יותר קשה ויש לכך הרבה סיבות - קצרה היריעה. לאורך השנה הראשונה דפוס השינה של התינוקות שלנו משתנים באופן משמעותי כתוצאה משלבי התפתחות טבעיים, גם אצל תינוקות שנרדמים במינימום סיוע. משך פרקי הערות שלהם גדל, תזמון פרקי השינה ביום משתנה מאוד, ויש הרבה תקופות מעבר שבהן מצב השינה מתחרבש לגמרי. מצבים שנוטים לכנות כרגרסיה. כמובן שהכל קשור גם למאפייני התינוק.ת הספציפיים. עדיף בעיני שנקבל את זה כעובדה, ונדע שהשינויים הולכים ופוחתים, וסדר היום הופך להיות הרבה יותר ברור בתוך זמן קצר יחסית (NOT) של 18 חודשים מהלידה. במקום לשאוף לסדר יום, עדיף לשאוף להתנהלות שמוכוונת ומותאמת לצרכים של התינוקות שלנו. הן עייפות בשעות משתנות, וגם רעבים בשעות ובעוצמות רעב לא בהכרח צפויות. כשהתינוקות והילדים שלנו מקבלים מענה שמותאם לצרכים שלהם, גדל הסיכוי שיהיו רגועים יותר לאורך היום, השבוע ובכלל. כמובן שעם הגיל סדר היום הופך הרבה יותר ברור בהדרגה, אבל אצל הרבה ילדים שעות העייפות ממש לא קבועות. התחלתי ואסיים בדוגמה האישית שלי - הילדים שלי שוכבים לישון כל יום סביב השעה 18:00. בשבועיים האחרונים כבר מספר פעמים שרמות העייפות היו ברורות כבר ב 16:30, וב 17:00 סיימנו את היום. בהזדמנות הזאת אני רוצה להזכיר ולהזמין אתכןם לסדנת האונליין איתי. אני משוכנע שהיא תעשה לכןם הרבה מאוד סדר בראש בנוגע לכל מה שקשור לשינה של הקטנטנים. נדבר על העקרונות הבסיסיים, על המאפיינים שתורמים לשינה רגועה ורציפה (הירדמות במינימום סיוע במיטה שלהם), ואסייע לכןם לבחור את הדרך שלכם כדי להוביל את התינוק.ת שלכןם ואתכןם לרוגע בשינה.

Comentarios


תינוק על הגב.JPG

על הסדנה שלנו שמעת?

הסדנה נשענת על ידע מחקרי ומקצועי, וכוללת התייחסות לסוגיית השינה בראייה הוליסטית.

סדרת המיילים שתסייע לכם להתחיל לישון

איזה כיף שנרשמת!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest

לכל שאלה, אנחנו כאן בשבילך

נהיה בקשר בקרוב!

הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק "שינה יוצאת מן הכלל"

bottom of page